Artikel

Astrid Lindgrens Värld

Se filmen från Astrid Lindgrens Värld här!

Bidrag gör drömresan till Astrid Lindgrens värld möjlig för familjer med cancersjuka barn
Malmö 2013-08-27 Stiftelsen Henrik Superman har fått ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Öresund för att kunna anordna en resa till Astrid Lindgrens värld. Bidraget är på 50.000 kr och reseerbjudandet riktar sig till familjer med cancersjuka barn, som är inskrivna på barnonkologen på Lunds Universitetssjukhuset.
Förutom bidraget från Sparbanksstiftelsen har Stiftelsen Henrik Superman även anordnat ett stort lotteri i våras med priser från tio olika företag i regionen. Första pris var en säng som skänktes av Hilding Anders.
Resan till Astrid Lindgrens värld kommer att gå av stapeln den 27-29 september. 24 barn i åldrarna 2-15 år och deras familjer kommer att följa med.
- Att kunna uppfylla drömmar och ge de här sjuka barnen med familjer en rolig och minnesvärd upplevelse och en möjlighet att komma ifrån vardagen känns fantastiskt bra. Stiftelsen Henrik Superman är ett föredöme, som gör skillnad för de cancersjuka barnen och deras familjer, säger Lars-Olof Svensson, vd för Sparbanksstiftelsen Öresund.
- Det känns fantastiskt roligt att så många engagerar sig i vårt syfte att hjälpa de här familjerna. Att möjliggöra vår dröm om att nå ut och sätta guldkant på tillvaron för cancerdrabbade barn och deras familjer - i det här fallet barnen på Avd.64 i Lund. Ett stort tack även till Petra Svensson, Syskonstödjare på Avd.64 för hennes ovärderliga hjälp och stöd till stiftelsen i det här projektet, säger Camilla Norwood, Stiftelsen Henrik Superman.
 

Se filmen från resan här!