Artikel

En julsaga

Läs om Elins fina målningar!

Familjen Abildgaard från Danmark reste till Malmö Live till den stora vernissagen den 12/11 då Art for Charity visade Barnens Konstutställning, 25 verk, och Konstlotteri 2016s konstverk. Elin hade lämnat in tre målningar och de var inte med! ”Det var ett misstag av mig och alla blev ledsna, säger Susanne Kvist projektansvarig för Art for Charity”. Det blev till slut fantastiskt bra för nu har HSB med VD Michael Carlsson som initiativtagare köpt Elins fina målningar ”Solen över Öresund”, ”Himlan” och ”Skogen” och de hänger nu högt upp i Turning Torso i konferenslokalerna. Nu när Elin ser Turning Torso från Danmark och när familjen kör över Öresundsbron kan familjen i tänka sig målningarna högt upp i skyn.

Om Elin
”Elin är 3,5 år och har Neuroblastom 4S och hon fick diagnosen 2014 – då var Elin 13 månader. Idag är hon klar med behandlingen och lever som ett ”normalt” barn.
Elin tycker om att måla och teckna – det är faktiskt det bästa hon vet. Om hon inte målar så sjunger och dansar hon som en kommande superstar.
-Vi är en dansk familj på tre och känner oss mer svenska än danskar. Elin talar perfekt skånska – så vi föräldrar måste lära oss dialekten så att vi förstår henne bättre – berättar Elins mamma Elise.