Artikel

NÄTVERKSTRÄFF

Varför CSR?

VARFÖR CSR?

Stiftelsen Henrik Superman har haft sin första nätverksträff för företag. Träffen hölls på fantastiska Johan P, som bjöd på uppfriskande bubblor och smakrika munsbitar i deras vinkällare. På scenen pratade tre grymma kvinnor om hur de och deras företag jobbar med CSR. 

 

Några konkreta tips från dem:

1.    Ha i beaktning att man inte ensam kan förändra hela världen. Välj istället ett område att fokusera på och se till att göra skillnad där.

2.    Generationen som idag är mellan 18-24 år beskriver sig själva som omtänksamma, snälla och ansvarsfulla. Dessa personer är framtida medarbetare och kunder som kommer ha höga krav på företags CSR-engagemang.

3.    Se till att tänka långsiktigt i den bransch du verkar. Så som MFF som tidigt investerar i ungdomar för att bibehålla deras sportintresse, eller Inwido som skapar fönsterramar av trä, och planterar därför nya träd. 

4.    Ge tillbaka till det lokala samhället.

Man behöver inte enbart erbjuda ekonomisk stöttning till en organisation.  Är man ett litet företag kan man även bidra med sitt engagemang, t.ex. genom att hela företaget två dagar om året erbjuder sina resurser till en organisation. 

 

 

Corporate Social Responsibility (CSR) handlar om företagens arbete med att integrera sociala och miljömässiga hänsyn i sin verksamhet.