Artikel

Reseberättelse

från Experimentarium

 

 

Gnistrande ögon, värme och ny vänskap

Den 17 juni gick sju förväntansfulla barn in på MFFs hemarena för att njuta av en mästarfrukost med sina stora idoler från MFF. Idag var dagen då de tillsammans med sina familjer skulle på utflykt till Experimentarium i Köpenhamn efter frukosten. Vad barnen hade gemensamt spelade ingen roll en dag som denna.

Två av pojkarna klev in i matsalen med självsäkra steg och slog sig ner bland de stora grabbarna. Efter en tyst stund av beundran började de samtala om allt mellan himmel och jord. Den ena pojken berättade att han precis slutfört sin behandling denna vecka och dessutom hade han hunnit förbereda en gåva till sin idol; en hemmasnickrad modell som föreställde Swedbank Stadion. Svårt och avgöra vems ögon som gnistrade mest i denna stund.

När alla var mätta i magen begav sig MFF-bussen mot Köpenhamn för en kreativ och spännande dag på Experimentarium. Här var familjerna som vilken familj som helst, allt det tunga och jobbiga kunde man lämna hemma för en dag för att umgås och skratta varmt som en familj. Precis som det hade varit förut. 

Mellan all vetenskap och cool teknologi bjöds det självklart på lite fika och lunch, dessa blev ett tillfälle för alla 30 personer att lära känna varandra och utbyta erfarenheter. Mammor och pappor som kunde relatera och dela med sig. Några barn hade inte börjat behandling medan andra var mitt i en eller redan hade slutfört. Värdefulla ord växlades och ny vänskap skapades.

Med ett leende på läpparna och en härlig trötthet åkte man åter över Öresundsbron, tillbaka till Malmö.

Ja, alla sju barnen har en sak gemensamt... de är alla Superhjältar!

STORT TACK TILL:
- MFF som gjorde denna resa möjlig
- Lisbeth Barchan som koordinerade hela dagen
- Alla härliga barn och familjer som var med på resan