2015

Felicia har varit på Liseberg under Halloween!

Felicia, 7 år, har leukemi. En av hennes önskningar var att få bo på hotell i Göteborg och gå på Liseberg.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Felicia har kunnat fira sin 7-årsdag i Göteborg och fått bo på Gothia Towers. Tillsammans med mamma, pappa, storebror och storasyster har hon dessutom kunnat roa sig på Liseberg under Halloween. 

Felicia fick en helt fantastisk dag/kväll/morgon när familjen firade sitt lilla busfrö!!

Ella har fått en fin iPad mini!

Ella var 2 år när hon fick diagnosen Embryonalt rhabdomyosarkom. Just nu vistas hon mycket på sjukhuset, för att bl a få strålbehandling. För att fördriva tiden önskade Ella sig en egen iPad så att hon skulle kunna spela spel och titta på film.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Ella har fått en egen iPad mini med 64 GB minne! Nu kan hon med glädje roa sig med dataspel och se filmer när som helst.

En glad Klara har fått moped och mopedkurs!

Klara har diagnosen ALL Högrisk och avslutade sin behandling i oktober 2013. Efter behandlingen drabbades hon dock av biverkningar i form av svår huvudvärk och trötthet. Detta gör att hon mår så dåligt att hon inte klarar av att gå eller cykla. Hennes dröm har varit att få en moped som skulle göra hennes situation bättre.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Klara har kunnat skaffa sig en moped och dessutom en mopedutbildning!

Så snart mopedutbildningen är klar kan en urlycklig Klara köra omkring på egen moped!

Wilma har firat sin födelsedag på Disneyland Paris!

Wilma har diagnosen osteosarkom (skelettcancer). Hon fick en tumör som satt i vänster knä. När Wilma fyllde 10 år låg hon på Drottning Silvias barnsjukhus. Då var hon jättedålig och kämpade för livet. Nu är hon bättre och har fått en knäprotes. Hennes dröm var att få tillbringa sin 11-årsdag på Disneyland i Paris.

Stiftelsen Henrik Superman har hjälpt till att förverkliga Wilmas dröm att få fira sin födelsedag på Disneyland Paris!  Och hon fick sin bästa födelsedag någonsin!!

Filip och hans familj har fått en resa till Stockholm!

Filip, 12 år, har diagnosen ALL leukemi T-cell och har gått på högriskprogrammet i 2 1/2 år. Han är nu färdigbehandlad, men går fortfarande på täta kontroller. Dessutom går Filip hos sjukgymnast och terapeut för att träna upp grovmotoriken, som har tagit skada av alla biverkningar och komplikationer under sina cellgiftsbehandlingar.

Filip har länge önskat sig en resa till Stockholm för att gå på Naturhistoriska Muséet. Nu har Stiftelsen Henrik Superman sett till att hela familjen har kunnat åka från Luleå till Stockholm. Detta har glatt hela familjen och inte minst lillebror Melwin.

Vilde och hans familj har varit i Kolmården!

Vilde har diagnosen Leukemi ALL. Han har alltid älskat djur och att få åka till en djurpark. På grund av hans sjukdom och alla behandlingar har det varit svårt för familjen att planera någon resa till en djurpark.

Stiftelsen Henrik Superman har bidragit till att Vilde och hans familj har kunnat åka till Kolmården. Vilde har haft jättekul och familjen har fått med sig många fina minnen och upplevelser. Vilde längtar redan till nästa besök i Kolmårdens djurpark och Bamses värld!

Christopher glädjer sig åt en egen iPad Air!

Christopher har diagnosen ALL och stamcellstransplanterades i april i år. Han har i dagarna flyttats från Östra Sjukhuset till Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Det går framåt med tillfrisknandet, men han slåss fortfarande mot envisa infektioner och feber. Christopher räknar med att få vistas på sjukhuset under en längre tid och dessutom ligga isolerad.

En egen iPad att användas i utbildningssyfte stod högt upp på önskelistan. Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Christopher nu har en egen iPad Air med 64 GB minne, vilken har blivit till stor glädje.

Emma och hennes familj har njutit av sol och bad!

Redan i 37:e graviditetsveckan upptäcktes att Emma hade en hjärntumör (Meduloblastom). Emma föddes den 4/6 2014 med en hjärntumör som kirurgerna opererade bort när hon var 9 dagar gammal.

Emmas familj har haft och har en svår situation, de lever ett liv som är mellan himmel och helvete. Med behandlingar, biverkningar och ständigt dåligt samvete för att inte räcka till.

Det första glädjeämnet var när Emmas operation hade gått bra. Men sedan kom det tråkiga beskedet att tumören var, och är, elakartad och krävde cellgiftsbehandling.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Emma och hennes familj har kunnat åka på semester i år, när alla Emmas behandlingar var klara. Familjen och Emma har kunnat glädja sig åt en härlig semester, tack vara bistånd från Stiftelsen. Och Emma stormtrivdes i det härliga vädret och varma vattnet.

Linnéa kör på egen elcykel!

Lyckan är total nu när Linnéa kan köra omkring på egen elcykel!

Linnéa har en helt ny cancerform, vilken hon är ensam om i hela världen. Den liknar Ewing Sarkom och var en solid tumör som satt i tre revben, runt hela lungan, ner i buken, in mellan ryggradskotorna, en bit in i ryggmärgen och runt blodkärlen till hjärtat.

Linnéa var bara 7 år när hon fick diagnosen. Ingen läkare trodde hon skulle fylla 8. Men efter diverse behandlingar verkar det nu som hon klarar sig. Det är dock över två år kvar till friskförklarning.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Linnéa har fått en elcykel så att hon kan cykla med sina jämnåriga kompisar och sina yngre syskon. Med en elcykel kan hon koppla in elen när hon blir för andfådd. Linnéa är en aktiv tjej och kämpar på så gott hon kan. Elcykeln har höjt hennes livsgnista och förbättrat hennes lungkapacitet eftersom hon med en elcykel kan ge sig ut och cykla oftare.Plötsligt kan hon ta sig fritt omkring i byn och se sig om på ett sätt som hon inte kunnat förut.

Signe och hennes familj fick en helt underbar vecka i fjällen!

Signe, 6 år, fick diagnosen ALL – Leukemi när hon bara var 2 år och har sedan dess behandlats under tre långa år. Under leukemibehandlingen uppstod flera komplikationer, bl a frakturer på ben och armar. Signe går nu på regelbundna kontroller och i januari i år var hennes allmäntillstånd gott och visade inga tecken på återfall.

Hela familjen har naturligtvis lidit med Signe och varit väldigt splittrad när hon har legat inne på sjukhus och under flera år mått dåligt av alla cellgifter.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att hela familjen har kunna komma iväg på en fjällresa och bara kunnat slappna av och ha riktigt roligt en hel vecka.

 

 

Nova har kunnat åka på sin första utlandsresa – till Rhodos!

När Nova var 2 år fick hennes föräldrar beskedet att Nova, deras yngsta barn av 5, drabbats av cancer med diagnosen akut lymfatisk leukemi. Behandling sattes in omedelbart och skulle fortgå i 2,5 år varav 1,5 år med intensiv cytostatikabehandling i olika former via infusioner direkt i blodet. Det tog 12 veckor innan Nova var så stabil att hon kunde åka hem några dagar för att sedan återvända för behandling. Nova får nu cytostatika i tablettform . Varje måndag är det provtagningar 5 mil från hemmet.

Den här tiden har så klart satt sina spår både i själen och kroppen hos hela familjen, men också ekonomiskt då föräldrarna tvingats gå sjukskrivna bägge två.

Stiftelsen Henrik Superman har gett bidrag till en resa till Rhodos för hela familjen. Nova är nu tillräckligt pigg och frisk och har kunnat åka på sin första utlandsresa. Det blev en drömsemester för hela familjen och inte minst för lilla Nova.

ELISIA fick en ipad

Elisia knappar runt på egen surfplatta!

Elisia diagnostiserades med en hjärntumör i april 2014 då hon var 1,5 år gammal. Livet förändrades radikalt för alla i familjen. Tanken var att Elisia skulle börjat dagis i augusti men så blev det inte. Hela den fina sommaren 2014 handlade för hennes och familjens del om sjukhusbesök och cytostatikabehandlingar varje vecka.

Många sjukhusvistelser har bidragit till att Elisia och familjen inte har kunna aktivera sig som vanligt. Men Elisia har funnit sig i sin situation och har funnit stor glädje i att använda familjens surfplatta.

Med hjälp av bidrag från Stiftelsen Henrik Superman kan Elisia nu surfa runt på egen surfplatta, en som är anpassad just för henne med appar som passar henne. Dessutom har hon fått tillgång till både wifi och 4G så att hon kan nyttja surfplattan oberoende av nätuppkoppling.

Nu kan Filippa och hennes storasyster Sally hoppa på fin studsmatta!

När Filippa var 5 månader upptäcktes det att hon hade en stor knöl i buken. Hon diagnosticerades för Hepatoblastom och påbörjade omedelbart behandling, som pågick i 6 månader med cellgifter och operation. Filippa och hennes familj var på sjukhuset i Umeå oavbrutet under hela behandlingstiden. Under denna tid var Filippa kopplad till dropp, vilket omöjliggjorde att hon vistades utomhus. Filippa mår idag mycket bra och går inte längre på någon behandling, men hon följs upp med kontinuerliga kontroller.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Filippa har fått en fin studsmatta med skyddsnät.  Hon och hennes storasyster Sally, 5 år, uppskattar studsmattan väldigt mycket. Den gör att de vill vara ute oavsett väder.

Ida har fått en iPhone + ett snyggt skal!

Ida, 13 år, insjuknade i maj 2014 i Akut lymfatisk leukemi.

Hon har önskat sig en iPhone med ett fint fodral så hon ska kunna hålla kontakt med familj, vänner och klasskompisar eftersom hon tillbringar största delen av sin tid på sjukhus och inte vill bli allt för mycket utanför.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att Ida har fått en iPhone med ett snyggt skyddande skal. Med egen iPhone kan Ida nu följa med och hålla sig uppdaterad vad som händer i t ex skolan och även hålla kontakt med släkt och vänner när hon vistas på sjukhus och även hemma när orken tryter att åka iväg och träffas.

Nu har Robin ett X-box one med ett antal spel!

Robin har akut lymfatisk leukemi (ALL). Han behöver all uppmuntran han kan få och dessutom ett tidsfördriv under den behandlings-period som kommer att vara 2,5 år!  

Robin behöver aktiveras både på sjukhuset, men även hemma, där normala aktiviteter som friska barn gör inte alltid kommer att fungera för honom. Robin önskade sig mest av allt, förutom att bli frisk, ett X-box one med några spel.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att uppfylla en av Robins önskningar! Nu har Robin ett eget X-box one med ett antal häftiga spel!

Vilda har fått ett alldeles eget TV-spel med Super Mario!

 

Vilda har diagnosen ALL (akut lymfatisk leukemi) samt LQTS (långt Q-T syndrom; ärftlig arytmi i hjärtat).

Vilda är idag 5 år och hennes syster Ninja fyllde nu under januari 2 år. Ninja föddes mitt under Vildas pågående behandling. I samband med Vildas sista riktigt intensiva behandlingsfas insjuknade Ninja (då 1,5 mån gammal) i RS-virus, vilket innebar att hon och deras mamma hamnade i Umeå för behandling. När Ninja låg i respirator och kämpade för sitt liv var Vilda samtidigt inlagd på Östersunds sjukhus för planerad och pågående behandling.

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att glädja en nyligen frisk femåring (färdigbehandlad med glädjande besked juni 2014) och gett henne ett alldeles eget Wii U med favorit spelet Super Mario 3d world. Det blev stor succé när Vilda öppnade sin gåva. Hon jublade så till den grad att hon trillade baklänges!

Noa njutit av sol och bad på Teneriffa.

Noa har diagnosen akut lymfatisk leukemi, ALL. Den sista januari var äntligen en lång och oerhört svår behandlingstid över för Noa. Hela familjen har kämpat hårt mot både sjukdom och biverkningar under många år och önskade inget hellre än att kunna ladda batterierna lite - och få lov att "bara vara"! Särskilt Noa och hans bror Isak har missat väldigt mycket under de här åren. De behövde få skratta och leka!

Stiftelsen Henrik Superman har sett till att hela familjen har kunnat resa iväg till Teneriffa under påsklovet och fått njuta av sol, bad och värme!

Moa har träffat Lollo och Bernie!

 

I april 2013 förändrades livet för Moa och hennes familj. Moa var 9 år när läkarna konstaterade att hon led av leukemi, ALL. Det blev en chock för hela familjen och livet förändrades drastiskt. Efter ett antal behandlingar drabbades Moa dessutom av vätska i buken, inflammerad bukspottskörtel, högt blodtryck och vätska i njuren.

Tack och lov har Moa nu hämtat sig efter mycket kämpande. Idag är hon betydligt piggare, går i skolan och har börjat vara på innebandyträningen, som hon spelar sen tidigare.

Moa har sedan hon blev sjuk sagt att hon gärna vill resa och träffa Lollo och Bernie när hon blir frisk och nu har hennes önskan gått i uppfyllelse tack vare bidrag från Stiftelsen Henrik Superman.

Resan tillsammans med familjen har gett lite verklighetsflykt och fått tankarna på annat.

Marialena tackar för cykel och hjälm!

Marialena, som har diagnosen akut leukemi, är ett av de cancersjuka barn som har fått en cykel av Stiftelsen Henrik Superman.  I samarbete med Bikemasters i Limhamn har vi skänkt bort lätt begagnade barncyklar till barn som är inlagda eller varit under behandling på BUS avd 64 i Lund.

Vi har några cyklar kvar. Intresserad? Maila till henke@remove-this.henriksuperman.se.